ter attentie van: [[Subscriber]]
Ter attentie van: [[Subscriber]]

Ter attentie van: [[Subscriber]]
 

 
 NL    F  

Oktober 2004

 


 

   
    Beste SCIA-klant en ESA-gebruiker,

SCIA.ESA PT werd ruim een jaar geleden gelanceerd tijdens een aantal druk bezochte voorstellingen in verscheidene Kinepolis-complexen over het hele land.

Op 9 en 15 november a.s. zetten we een nieuwe stap in het PT-verhaal. Dankzij de 500 pioniers die met de eerste versies aan de slag gingen, kunnen we u nu een stabiele omgeving én verschillende nieuwe modules (beton, eindige elementen …) aanbieden. Als bestaande ESA-klant kan u die dagen trouwens aan uiterst speciale voorwaarden evolueren met en naar SCIA.ESA PT 5 !

Vele bedrijven hebben inderdaad de nood onderkend te opteren en mee te groeien met dit nieuwe rekenplatform met zijn unieke en toekomstgerichte technologische aanpak. Object-gericht, parametrische opbouw, geïntegreerd reken- en tekenmodel, brandwerendheisdcontrole, overzichtstekeningen, actieve rekennota … zijn maar een aantal van de functionaliteiten waar de gebruikers effectieve tijds- en kwaliteitswinst mee genereren.

SCIA.ESA PT is ondertussen verder geëvolueerd naar een volwaardige en complete oplossing. U beschikt binnen de nieuwste versie 5.0 nu ook over de beton- en eindige elementen berekeningen. Het nieuwe shell-element dat hiervoor wordt gebruikt garandeert minder discontinuïteiten. Voor balken, kolommen, platen en wanden wordt de theoretische wapening berekend, en kan een fysisch niet-lineaire vervormingsberekening worden uitgevoerd. Een veel gevraagde uitbreiding – die nu ter beschikking is - is die van wateraccumulatie. Verder zijn er ook een aantal nieuwe staalmodules ontwikkeld voor de berekening van scharnierende vloerverbindingen en geboute diagonalen. Daarnaast is de nieuwe solver ruim 15 % sneller dan de vorige.
En binnen de tweede orde berekening volgens Newton-Raphson wordt automatisch omgeschakeld naar een vervormings-increment indien de afwijking tussen twee opeenvolgende iteraties te groot wordt.

Reden genoeg dus om u te komen informeren over de laatste stand van zaken, tijdens één van onze release-ontmoetingen die we voor u organiseren op 9 en 15 november a.s. in de SCIA-kantoren te Herk-de-Stad.


Nieuwe Wateraccumulatie
module in SCIA.ESA PT 5

Het programma ziet eruit als volgt:
(op 09/11 in de voormiddag of op 15/11 in de namiddag)

Di. 09/11/04 Ma. 15/11/04    
09u00 - 09u30 13u30 – 14u00 Onthaal  
09u30 – 09u40 14u00 – 14u10 Verwelkoming en inleiding Rudi Vanmechelen
(Sales-Engineer)
09u40 – 11u00 14u10 – 15u30 Voorstelling en uw vragen rond de nieuwigheden van SCIA.ESA PT 5.0 Gino Vanstraelen (Manager BU CAE)
11u00 – 11u15 15u30 – 16u00 Koffiepauze  
11u15 – 11u45 16u00 – 16u30 S-BIM (*) : digitale samenwerking voor ontwerpprocessen J.P. Rammant
(CEO SCIA-Group)
11u45 – 12u15 16u30 – 17u00 Commerciλle voorwaarden, promoties, opleidingen en informatie over andere SCIA-activiteiten Rudi Vanmechelen
(Sales-Engineer)
12u15 – 13u00    Broodjeslunch  

17u00 – 18u00 Informele cocktail  


(*) S-BIM staat voor een intelligent 3D modelleerplatform voor bouwkundige constructies. Het model bevat de geometrie, het ontwerp, de details, de constructiewijzen,... van de constructie. Hierdoor wordt een verregaande coördinatie van de verschillende bouwelementen, waaruit de constructie is samengesteld, mogelijk. Dit resulteert dan weer in een aanzienlijke tijdwinst en een drastische vermindering van fouten.

S-BIM is dus een geheel van onderling verbonden informaticamiddelen voor het modelleren van structuren. Deze tools omvatten CAD-, CAE- en uitvoeringssoftware, maar ook databanken met projecten, met essentiële structuurelementen, enz. De goede samenwerking tussen deze tools is essentieel om kostbare tijd te winnen en om de betrouwbaarheid en de stevigheid van projecten te verhogen.

Het S-BIM concept omzetten in realiteit is reeds geruime tijd de topprioriteit van SCIA: SCIA software-pakketten, zoals SCIA.ESA PT, ALLPLAN en SCIA.Steel CIM, bieden reeds een niveau van integratie dat zijn gelijke niet kent op de markt.

 


Wenst u deel te nemen aan één van deze speciale informatie-namiddagen, stuur ons dan uw inschrijving vóór 5 november a.s. U kan op drie manieren inschrijven:

  • Antwoord op deze E-mail met vermelding van de datum, uw naam, uw bedrijf en het aantal mensen dat deelneemt.
  • Vul het online-inschrijvingsformulier op onze website in
    (www.scia-online.com)
  • Neem rechtstreeks contact op met uw aanspreekpunt voor Vlaanderen:
    Dhr Rudi Vanmechelen
    GSM 0473/91.87.57 of E-mail

Zodra we uw inschrijving ontvangen, bezorgen we u graag de nodige verdere praktische informatie. We kijken er naar uit u weldra te mogen begroeten.

Alvast tot dan!
De SCIA ploeg.


 


SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75

   
   
Copyright © 2004 SCIA Group nv-