Is deze email niet leesbaar? Lees dan onze website versie  
 

 
 

Scia Engineer 2011 én extra toepassingen
openen nieuwe perspectieven

 
 


Maandag 5 september in de "De Montil" te Affligem


 
     
 

Geachte relatie,
Beste Scia Engineer gebruiker,

Goede tradities zijn er om in stand te houden. Maar tegelijk moeten ze ook de basis vormen voor een nieuwe toekomstgerichte visie.

Met deze gedachten in het achterhoofd heeft ons product-team met de nieuwe Scia Engineer 2011 release nieuwe en verdere stappen gezet naar een product dat nog beter en nog vollediger bij uw noden aansluit.

We nodigen u graag uit in "De Montil" te Affligem om op maandag 5 september (vanaf 13u30) zelf buiten de spitsuren kennis te maken met de nieuwe, vernieuwde en vernieuwende functionaliteiten, bij te praten met uw Scia-contacten en collega's bij andere bedrijven. Op vraag van velen worden opnieuw een aantal technische workshops gepland.

  Scia Engineer


Scia Engineer Scia Engineer Scia Engineer Scia Engineer Scia Engineer

 
Wat kan u verwachten?

Nieuw in Scia Engineer • Eurocodes … steeds een stap voor
• Nieuwe tabelinvoer van de constructie en link met Excel
• Voer zelf extra attributen toe aan uw objecten
• Nieuwe interface voor duidelijker en snellere invoer van knikparameters
• Extra functionaliteiten bij het werken met lastpanelen
• Extra bibliotheken en controles voor koudgevormde staalsecties
• Controle en grafische weergave van scheuren in 2D elementen
• openBIM voor de ingenieur die gestructureerd en slim wil communiceren
• Extra functionaliteiten voor aluminium en steigerbouw
• Seismisch ontwerp van betonnen constructies met ECtools
• Nieuwe Scia Engineer Viewer zonder licentie
• Augmented reality voor een verbeterde presentatie van uw projecten
Scia Desk Werken in een project team betekent gegevens delen. Scia Desk is een veilig, economisch en gebruiksvriendelijk platform om gegevens op te slaan en ze te delen met collega's, klanten, ingenieurs, architecten, aannemers en andere partners. Online of offline, op kantoor of onderweg ... uw gegevens zijn altijd up-to-date, gesynchroniseerd en veilig geback-upt. En dit alles zonder investering in infrastructuur.
Solibri partnership Solibri is wereldleider op het vlak van BIM-kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole. Denk hierbij bvb. aan BIM-validatie, compliance control, coördinatie van ontwerpprocessen, ontwerpcontrole, berekeningen- en normcontrole. Met Solibri in het aanbod voorziet Nemetschek Scia ingenieurs van een totaaloplossing waarmee ze optimaal met BIM kunnen werken vanuit hun eigen expertiseperspectief.
Standalone modules We hebben in samenwerking met Frilo - één van onze zusterbedrijven – een aantal externe applicaties voor specifiek gebruik volgens de Eurocodes ontwikkeld. We tonen u graag de mogelijkheden van de berekening van interne krachten voor doorgaande liggers, het ontwerp van wapening in betonnen liggers en kolommen, de ponscontrole, de trappenberekening en het ontwerp van metselwerk.
Nemetschek Engineering User Contest 2011 In onze recente eNews kon u reeds kennis maken met de winnaars van onze tweejaarlijkse wedstrijd. Verscheidene Belgische bedrijven waren genomineerd in elk van de categorieën (gebouwen, infrastructuur, industrie, speciale projecten). Eén van hen licht u graag in over hoe Scia Engineer succesvol binnen hun bedrijf en hun projecten wordt ingezet.
Workshops en parallelle supportsessies U kan deelnemen aan de praktische en technische workshops. Parallel hieraan loopt een "Support tips en tricks" sessie. De workshops zijn verdeeld over 4 onderwerpen. U krijgt er aan de hand van een live presentatie een overzicht van de verschillende functionaliteiten. Daarna is er tijd voorzien voor uw specifieke vragen. De onderwerpen zijn:
 
• Workshop 1 – openBIM voor betere multidisciplinaire samenwerking

Wat zijn de hoekstenen van communicatie met andere software-tools? Hoe kan u optimaal gebruik maken van de uitwisselingsfunctionaliteiten van o.a. de BIM Engineering Toolbox, , het uitlijnen … binnen Scia Engineer ? Wat zijn de voordelen van het gebruik van de standaard IFC taal? Wat kunnen Scia Desk en Solibri hierbij betekenen voor uw processen ?
 


• Workshop 2 – Eurocode nieuwigheden in Scia Engineer

Scia Engineer bevat zeer uitgebreide mogelijkheden voor de toepassing van de Eurocodes. Er wordt o.a. ingegaan op het gebruik en de invoer van de NDP-parameters (Nationale Annexen). Daarnaast worden een aantal nieuwe functionaliteiten voor berekenen van staal- en betonconstructies nader toegelicht.

 
• Workshop 3 – Nieuwe functies voor modelleren en lasteninvoer

Voor het dagelijks gebruik van Scia Engineer zijn diverse handige functies toegevoegd. Deze workshop is een must voor wie zijn constructies nog beter en handiger wil invoeren. Er wordt o.a. ingegaan op het modelleren van een constructie via een tabelinvoer, die eveneens met Excel kan gebruikt worden. Ook de invoer van de knikparameters is sneller en grafischer opgezet. Lastpanelen zijn reeds een nieuwigheid sedert de vorige versies, en zijn nu verder uitgebreid met nieuwe toepassingen.
 
• Workshop 4 – Berekenen, ontwerpen en rapporteren

Ook voor de analyse van de constructies zijn meerdere uitbreidingen ingebouwd. Het gaat hierbij bvb. om de opbouw van het eindige elementen net, verdere interpretatie van de resultaten (bvb. scheurvorming), resultaten in gebogen vlakken, uitvoer van resultaten binnen aanpasbare intervallen ... Daarnaast worden ook een aantal tips en tricks aangereikt voor een beter gebruik van het rekendocument.
 
• Parallelle sessie – Tips en tricks van support

Onze supportmedewerkers geven u een aantal handvaten om sneller en efficiënter met Scia Engineer om te gaan. U kan tevens bij hen terecht met uw persoonlijke vragen. Die laatste bezorgt u ons dan best vooraf via een mail.
Commerciële informatie Scia Engineer bevat een brede waaier aan oplossingen. Vele ervan zijn gegroepeerd in handige Editions die zich richten naar functionaliteiten (startpakket, basisontwerp, uitvoering, expertise) dan wel naar de gebruiker (ingenieur, modeller), het materiaal (staal, aluminium …) of een specifieke industrie (prefab, steigerbouw …). We bezorgen u een geactualiseerd overzicht.

Voor de nieuwe toepassingen (Solibri, Scia Desk, Frilo) krijgt u een idee van de nodige investeringen.

Tenslotte houden we eraan de aanwezigen te verrassen met een speciale promotie.
Walking dinner Om ook uw terugreis filevrij te houden ronden we het geheel af omstreeks 18u30.
Afsluiten doen we met een informele walking dinner. Hierop kan u bijpraten met de Scia medewerkers (directie, support, account managers) en uw collega's.


Scia Engineer Scia Engineer Scia Engineer Scia Engineer Scia Engineer

 
Inschrijven kan online …

Via deze link kan u zich inschrijven voor dit evenement.
Graag het volgende in acht nemen:
• Eén inschrijvingsformulier per deelnemer van uw bedrijf.
• Als u een vraag hebt voor de parallelle support-sessie kan u deze op het antwoordformulier invullen. Dit teneinde de praktische opzet van deze sessie in te plannen.

Vriendelijke groeten en graag tot binnenkort!

Het Nemetschek Scia team
 
 

Top


 
 
 
     
 

Copyright © 2011 - info@scia-online.com - www.scia-online.com