Zvolit jiný jazyk:
Français | Nederlands | Deutsch | English

Tisková zpráva: Nemetschek Engineering Group vyhlašuje vítěze své Mezinárodní soutěže uživatelů za rok 2009

Mnichov, 6. května 2009 - Nemetschek AG, největší evropský dodavatel softwaru pro architekty, inženýry a stavební průmysl se sídlem v Mnichově v Německu, vyhlásil vítěze Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů za rok 2009. Šestý ročník má ještě více mezinárodní charakter než ročníky předchozí a zatím nejširší záběr: soutěž byla otevřená všem uživatelům softwarů pod značkou Nemetschek: tj. Scia Engineer, Allplan Engineering, Allplan Precast, Frilo statics a Glaser - isb cad -.

Soutěžní kategorie a účastníci
Poté, co byla soutěž otevřena všem uživatelům Nemetschek Engineering Group, rozšířil se počet kategorií na sedm; pro CAE: „Konstrukční prvky“, „Obytné a kancelářské budovy“, „Inženýrské objekty’, ‘Průmyslové objekty a výrobní podniky“ a konečně „Zvláštní projekty“ Pro CAD následující dvě kategorie: ‘Pozemní stavby’ a ‘Inženýrské a speciální objekty“. Celkem 122 přijatých projektů bylo přihlášeno z šestnácti zemí světa (celé Evropy, Jižní Koreje a Středního východu).

Dr. ir. Jean-Pierre Rammant, výkonný ředitel Nemetschek Scia a ředitel Nemetschek Engineering Group, dodává: “Mnoho z přihlášených projektů ilustruje, jak building information modelling (BIM) a další možnosti výměny dat mezi modelem pro výpočty a modelem pro výkresy fungují v praxi.”

Porota a vítězové
Mezinárodní porota, jež byla složena ze zástupců akademické obce a představitelů z oboru, byla ohromena vysokou kvalitou, rozmanitostí a invenčností všech projektů, jež byly hodnoceny podle originality, stupně složitosti, technické náročnosti a správného aplikování použitého softwaru.

A vítězi jsou:
Kat. 1:  CSM nv (BE) s “Vörösmarty Tér 1 Multifunctional Building” v Budapešti (HU)
Kat. 2:  Ney & Partners (BE) s “Office Building Facelift Umicore” in Hobokenu (BE)
Kat. 3:  Mott MacDonald (CZ) s “Bridge over Vltava River” v Praze-Troji (CZ)
Kat. 4:  Iv-Consult (NL) s “Hard-coal Power Station” v Karlsruhe, Rheinhafen (DE)
Kat. 5:  BG Ingénieurs Conseils (CH) s “Shells of the Rolex Learning Centre” v Lausanne (CH)
Kat. 6:  Vahanen Consulting Engineers (FI) s “Helsinki Music Hall” v Helsinkách (FI)
Kat. 7:  Tauw (NL) s “Extension and Renovation of Katwijk pumping station” (NL)
Zvláštní cena poroty byla udělena společnosti BESIX (SAE) za projekt “The Tornado Building” ve městě Dauhá, metropoli Kataru.

Projekty a jejich uveřejnění v rámci soutěže
Všech 122 zúčastněných projektů bude představeno v barevné publikaci o téměř 300 stranách, v níž budou do detailu objasněny nastalé technické výzvy a to, jak se je s pomocí softwaru Nemetschek Engineering Group podařilo vyřešit. Tato publikace představuje pro všechny zúčastněné společnosti možnost předvést svůj know-how a profesionální řešení ostatním. Ve výrobě je nyní 13 tisíc výtisků této knihy určených k volné distribuci.

O Nemetschek Engineering Group

Inovace, jež se skloubí s kreativitou a lety zkušeností – to je Nemetschek Engineering Group. S více než 20 tisíci zákazníky je Nemetschek Engineering Group největším dodavatelem stavebního softwaru v Evropě. Nemetschek Engineering Group nabízí softwarová řešení pro všechny oblasti stavebního inženýrství včetně CAD, výpočtů a návrhů konstrukcí, modelování výroby a logistiky a řízení produkce.

Společnosti skupiny - Allplan, Nemetschek Engineering, Scia, Frilo and Glaser – se opírají jednak o standardní software, jednak o specifická řešení šitá na míru jednotlivým segmentům trhu. Součinnost skupiny s sebou navíc přináší uživateli akcentovanou vysokou míru efektivity při vývoji inovativních technologií.

Nemetschek Engineering Group se zaměřuje právě na to, co hýbe vodami stavebního inženýrství: interoperabilitu a otevřený interface navenek, využití standardních výměnných formátů, synchronizaci dat mezi CAD a softwarem pro analýzu konstrukcí – tedy: Round-Trip Engineering a Building Information Modelling.

Skupina působí po celé Evropě, v oblasti Středního východu a ve vybraných regionech Asie a Ameriky. Našim hlavním cílem je mezinárodní působení a nabídka takových produktů, jež požadavky lokálních trhů splňují dokonale.

Nemetschek Allplan
Manager Public Relations
Janet Franke
Konrad Zuseplatz 1
Nemetschek Scia
Marketing Communication Manager
Francis Vanderbruggen
Industrieweg 1007

81829 München (D) 3540 Herk-de-Stad (B)

Tel: +49 (0) 89 - 92793 – 1360
Fax: +49 (0) 89 - 92793 – 5300
Tel.: (+32) 013 55.17.75
Fax: (+32) 013 55.41.75

Email: Jfranke@nemetschek.com
Webwww.allplan.com
Email: f.vanderbruggen@scia.be
Web:  www.scia-online.com

Publikaci shrnující Nemetschek Scia Soutěž uživatelů - User Contest Book - si můžete objednat jako výtisk zdarma, prolistovat online jako eBook nebo stáhnout celou v PDF.
Navštivte také Scia online Tiskovou zónu: http://www.scia-online.com/cs/news-and-press.html