Kies een andere taal:
Français | English | Deutsch | Čeština

 

Press Release: De Nemetschek Engineering Group maakt de winnaars van zijn International User Contest 2009 bekend

München, 4 mei, 2009 – Nemetschek AG, de Europese marktleider in de verkoop van software voor architecten, ingenieurs en de bouwindustrie met hoofdkwartier in München, Duitsland, heeft de winnaars van de Nemetschek Engineering User Contest 2009 bekendgemaakt. Deze zesde editie is internationaler dan ooit, ze stond open voor alle softwaregebruikers van de Nemetschek Engineering Group, in het bijzonder Scia Engineer, Allplan Engineering, Allplan Precast, Frilo statics en Glaser - isb cad -.

Categorieën en Deelnemers aan de Wedstrijd
Aangezien alle klanten van de volledige Nemetschek Engineering Group konden deelnemen werd deze editie uitgebreid tot 7 categorieën. Voor CAE waren dat: ‘Bouwkundige elementen’, ‘Woningen en gebouwen’, ‘Bouwkundige werken’, ‘Industriële gebouwen & fabrieken’ en tot slot ‘Speciale projecten’, voor CAD ging het over twee categorieën: ‘Engineering, Gebouwen’ en ‘Engineering, technische en speciale constructies’. In totaal werden 122 projecten vanuit 16 landen aanvaard (van over heel Europa, Zuid-Korea en het Midden-Oosten).

Dr. ir. Jean-Pierre Rammant, CEO van Nemetschek Scia en hoofd van de Nemetschek Engineering Group, verklaart: “Vele van de deelnemende projecten illustreren hoe ‘building information modelling’ (BIM) en andere systemen voor gegevensuitwisseling tussen bouwkundige ontwerpen en CAD modellering in de praktijk werken.

De Jury en de Winnaars
De international jury was samengesteld uit vertegenwoordigers van de academische en industriële wereld; ze waren erg onder de indruk van de hoge kwaliteit, de diversiteit en de inventiviteit van de projecten. Alle projecten werden geëvalueerd op originaliteit, niveau van complexiteit, technische expertise en correcte toepassing van de gebruikte software.

De winnaars zijn:
Cat.1: CSM nv (BE) met “Vörösmarty Tér 1 Multifunctional Building” in Boedapest (HU)
Cat.2: Ney & Partners (BE) met “Office Building Facelift Umicore” in Hoboken (BE)
Cat.3: Mott MacDonald sro (CZ) met “Bridge over Vltava River” in Prague-Troja (CZ)
Cat.4: Iv-Consult (NL) met “Hard-coal Power Station” in Karlsruhe, Rheinhafen (DE)
Cat.5: BG Ingénieurs Conseils (CH) met “Shells of the Rolex Learning Centre” in Lausanne (CH)
Cat.6: Vahanen Consulting Engineers (FI) met “Helsinki Music Hall” in Helsinki (FI)
Cat.7: Tauw (NL) met “Extension and Renovation of Katwijk pumping station”, in Katwijk (NL)
Speciale prijs van de jury: BESIX (UAE) met “The Tornado Building” in Doha (Qatar).

De Projecten en het Contest Book
Alle 122 deelnemende projecten zijn gebundeld in een kleurrijk boek van bijna 300 bladzijden. Hierin worden enerzijds de technische uitdagingen in detail uitgelegd en anderzijds hoe de deelnemers oplossingen hiervoor vonden in de software van de Nemetschek Engineering Group. Dit boek biedt alle deelnemende bedrijven een unieke kans om hun knowhow en professionalisme aan de buitenwereld te tonen. De 13.000 exemplaren van het boek zullen gratis verdeeld worden.

Over de Nemetschek Engineering Group

Innovatie gekoppeld aan creativiteit en decennia van ervaring – dat is waar de Nemetschek Engineering Group voor staat. Met zijn meer dan 20,000 klanten is de groep de belangrijkste leverancier van software voor bouwkundige ontwerpen en berekeningen in Europa. De groep biedt oplossingen voor alle bouwkundige domeinen met inbegrip van CAD, bouwkundige analyse en ontwerp, fabricatie, logistiek en productiesturing.

De ondernemingen van de groep - Allplan, Nemetschek Engineering, Scia, Frilo and Glaser – steunen enerzijds op standaard software en anderzijds op specifieke oplossingen die voor specifieke marktsegmenten op maat gemaakt zijn. Daarbij komt nog dat de synergie van de diverse bedrijven in de groep optimaal tot uiting komt als het gaat over het ontwikkelen van innovatieve technologieën met een hoge gebruikerswaarde.

De Nemetschek Engineering Group focust precies op die kwesties die veel beroering verwekken in de bouwkundige sector: interoperabiliteit en open interfaces naar softwareprogramma’s buiten de groep, het gebruik van standaard uitwisselingsformaten, de synchronisatie van gegevens tussen CAD en berekeningssoftware – samengevat: Round-Trip Engineering en Building Information Modelling.

De groep is actief over heel Europa, in het Midden-Oosten en in sommige regio’s van Azië en Amerika. Het gemeenschappelijk oogmerk is de internationale expansie met producten die perfect aangepast zijn aan de vereisten van de particuliere markten.

Voor meer informatie contacteer

Nemetschek Allplan
Manager Public Relations
Janet Franke
Konrad Zuseplatz 1
Nemetschek Scia
Marketing Communication Manager
Francis Vanderbruggen
Industrieweg 1007
   
81829 München (D) 3540 Herk-de-Stad (B)
   
Tel: +49 (0) 89 - 92793 – 1360
Fax: +49 (0) 89 - 92793 – 5300
Tel.: (+32) 013 55.17.75
Fax: (+32) 013 55.41.75
   
Email: Jfranke@nemetschek.com
Webwww.allplan.com
Email: f.vanderbruggen@scia.be
Web:  www.scia-online.com

U kan een gratis exemplaar van het User Contest Book bestellen, on line naar het doorbladerbaar ebook browsen of het in PDF downloaden.
Bezoek de Scia online pers zone: http://www.scia-online.com/nl/news-and-press.html