Gratis technische release-sessie Scia Engineer 2010.1

 
     
 

Naar jaarlijkse traditie nodigen we u graag uit op de Customer Days van Scia Engineer 2010.1.
Van 15 tot 17 november (Nederland) en van 22 tot 24 november (België) kan u gratis kennismaken met de nieuwe en vernieuwde functionaliteiten, telkens van 16.00u tot 20.00u. We bieden u uiteraard ook graag een walking dinner aan.


Wat hebben we voor u in petto?

 • Nationale Annexen van de Eurocodes
  De belangrijkste ontwikkeling betreft de Nationale Annexen van de Eurocodes. Een uitgebreide bibliotheek met Nationaal Bepaalde Parameters is beschikbaar voor lasten, combinaties en verschillende materialen, in combinatie met een groot aantal voorgedefinieerde Annexen. U verneemt welke de mogelijkheden hiervan zijn, en hoe u ze concreet kan toepassen in uw lokale en internationale projecten.

 • Geautomatiseerde overzichtstekeningen
  De geautomatiseerde overzichtstekeningen zijn een andere belangrijke ontwikkeling en nieuwe functionaliteit in Scia Engineer 2010.1. Aan de hand van bedrijfseigen lay-outs en tekeningstijlen genereert u automatisch hoogwaardige snedes en aanzichten, die via X-Ref aan uw CAD-oplossingen kunnen gekoppeld worden. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van een aantal projecten.

 • Belastingspanelen
  In een vorige versie werden de belastingspanelen geïntroduceerd. Deze zijn voor veel van onze gebruikers interessant in verschillende toepassingsgebieden: steigerbouw, windbelasting op stalen raamwerken, 3D-wind en ontwerp van gebouwen, ... Om u nog meer mogelijkheden te bieden, werden deze panelen verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten.

 • Paalfunderingen
  Het ontwerp van paalfunderingen is nu ook mogelijk conform Eurocode 7, met de Nederlandse Annex. Aan de hand van een project ontdekt u hoe het ontwerpproces in zijn werk gaat.

 • Eurocode 4 - Ontwerp van gemengde staal-betonconstructies
  De vraag en interesse in de Eurocode 4 voor het ontwerp van gemengde staal-betonconstructies neemt steeds toe in de constructiewereld, dit omwille van de economische voordelen bij het gebruik van deze materialen. Om aan deze vragen tegemoet te komen, werden de functionaliteiten van deze modules voor vloeren en kolommen grondig herzien en aangepast. U ontdekt de mogelijkheden aan de hand van een gerichte demonstratie.

 • Interoperabiliteit
  Interoperabiliteit is een terrein waarover nog veel onduidelijkheid en onzekerheid heerst. Het is echter overduidelijk één van de belangrijkste elementen binnen het optimale gebruik en integratie van softwaretools in de constructiewereld. De meest efficiënte werkwijze om zonder verlies van gegevens te communiceren en dubbel (of meer) werk te voorkomen, is de basis voor een goede interactie tussen de verschillende applicaties. We tonen u de verschillende mogelijkheden die Scia Engineer hiervoor biedt. Daarnaast zal de focus gelegd worden op een aantal praktische toepassingen en de opbouw van een project aan de hand van de interface tussen 2 softwareprogramma's.

 • Standalone modules
  Naast de globale en geïntegreerde Scia Engineer-toepassingen waarmee u werkt, zijn nu ook een aantal standalone modules beschikbaar. We hebben in samenwerking met Frilo - één van onze zusterbedrijven – een aantal externe applicaties voor specifiek gebruik volgens de Eurocodes ontwikkeld. We tonen u graag de mogelijkheden van de berekening van interne krachten voor doorgaande liggers, het ontwerp van wapening in betonnen liggers en kolommen, de ponscontrole, de trappenberekening en het ontwerp van metselwerk.

 • FAQ's en andere ontwikkelingen
  Eén van onze supportmedewerkers verzamelt uit onze databank een aantal FAQ's van de laatste versie, en geeft u uiteraard antwoorden op deze veel gestelde vragen. Daarnaast zullen ook een aantal kleinere interessante ontwikkelingen gedemonstreerd worden.


Als afsluiter van deze release-sessie belichten we de toekomstvisie van Scia Engineer. We lichten een tipje van de sluier op over nieuwe ontwikkelingen voor toekomstige versies, en toetsen die graag aan uw input. Na al deze informatie, heeft u ongetwijfeld interesse om in te schrijven.
Aarzel niet en kom deze nieuwe functionaliteiten ontdekken!


Schrijf u in op één van de volgende technische release-sessies:

Maandag 15/11/10 Zoetermeer (Nederland) 16.00u - 20.00u  inschrijven
Dinsdag 16/11/10 Asten (Nederland) 16.00u - 20.00u  inschrijven
Woensdag 17/11/10 Nijkerk (Nederland) 16.00u - 20.00u  inschrijven
Maandag 22/11/10 Gent (België) 16.00u - 20.00u  inschrijven
Dinsdag 23/11/10 Hasselt (België) 16.00u - 20.00u  inschrijven
Woensdag 24/11/10 Namen (België) 16.00u - 20.00u  inscription

 

 

 

Eurocodes


Overzichtstekeningen


BIM


Pile Design


Eurocodes

 
 

Top

 

 
 
 
 

Nemetschek Scia - Copyright © 2010 - info@scia-online.com - www.scia-online.com