Vážená paní / Vážený pane,

při odesílání tiskové zprávy o uvedení Scia Engineer 2013 na trh došlo na naší straně k technickým potížím. Je možné, že jste naši zprávu obdrželi v nečitelné podobě.
Dovolujeme si Vám proto tuto tiskovou zprávu poslat znovu.
Omlouváme se za případné nepříjemnosti.
S přáním pěkného dne

Nemetschek Scia s.r.o.

____________________________________________________________________

Brusel, 17. června 2013

Nemetschek Scia uvádí na trh Scia Engineer 2013:
Reporting Engineering Competence

Nemetschek Scia dnes oznámila uvedení nové verze Scia Engineer 2013 na trh. V této nejnovější verzi programu Scia Engineer firma Nemetschek Scia pokračuje ve svém odhodlání integrovat do svého softwaru na výpočty a posudky stavebních konstrukcí nejnovější dostupné technologie.

Kromě novinek zvyšujících produktivitu a zpříjemňujících uživatelské rozhraní představuje Scia Engineer 2013 nový Engineering Report - nástroj na jednoduchou přípravu výstupních dokumentů, průkopnickou technologii Open Design Checks - prostředí umožňující psát uživatelům své vlastní posudky a výpočty, které mohou být spouštěny jako samostatná aplikace nebo ve spojení se Scia Engineer a v neposlední řadě výrazně vylepšené možnosti seizmické analýzy.

Engineering Report

Scia Engineer 2013 nabízí inovativní Engineering Report, ve které mohou statici snadno vytvářet profesionální dokumenty odpovídající jejich zvyklostem či standardům. Mezi hlavní rysy patří:
Plná podpora využití více procesů pro zvýšení rychlosti a lepší využití paměti.
Podpora kopírování dat z jiných aplikací do Engineering Reportu přes schránku Windows.
Snadné publikování a sdílení reportů ve formě 3D PDF, MS Office dokumentů nebo prostřednictvím webových formátů.
Uživatelské prostředí založené na kartách (ribbon).
Všechny dokumenty související s projektem (data projektu, vypočtené výsledky, obrázky modelu, externí obrázky a zprávy atd.) jsou centralizovány do jediného souboru a jsou tak snadno udržovány.

Open Design Checks a Scia Design Forms

Scia Engineer 2013 představuje také novou technologii Open Design Checks. Nová samostatná aplikace Scia Design Forms umožňuje statikům vytvářet snadno své vlastní výpočty a posudky. Posudky vytvořené ve Scia Design Forms mohou být využívány jako samostatné nebo je lze propojit se Scia Engineer. Při propojení se Scia Engineer jsou výsledky spočtené ve Scia Design Forms zobrazovány v prostředí posudků programu Scia Engineer a lze tak využívat všech výhod grafického uživatelského prostředí.

Nové prvky pro seizmické výpočty budov

Scia Engineer 2013 přináší ve svém řešiči metodu vylepšeného redukovaného systému (Improved Reduced System - IRS). Touto metodou lze výsledky získat až 10x rychleji, než s dřívějšími postupy. Také výstup výsledků seizmické analýzy byl rozšířen a zjednodušen. Všechny příslušné výsledky pro seizmické výpočty se snadno zobrazují - od výslednic smykových sil až po celkové podrobné výsledky pro každé patro.

Další důležitá vylepšení

Více informací

O Scia Engineer

Scia Engineer je světově uznávaný integrovaný software pro návrh, výpočet a posudky konstrukcí s podporou BIM. Již více než deset let pomáhá Scia Engineer statikům a projektantům aplikovat inovativní technologie maximalizující jejich efektivitu při navrhování jakéhokoli typu konstrukce od rodinných domů, přes výškové budovy, dopravní stavby až po průmyslové a ekologické projekty.

O Nemetschek Scia

Firma Nemetschek Scia byla založena v roce 1974 a za dobu své existence se stala jednou z vedoucích firem v oblasti vývoje software pro návrh, výpočet a výrobu konstrukcí s podporou BIM. Dnes je Nemetschek Scia dceřinou společností firmy Nemetschek AG – největšího evropského dodavatele stavebního software.

Pro více informací kontaktujte:

Nemetschek Scia, s.r.o.
Jiří Podval