Kies een andere taal:
English

 

Press Release: Nemetschek Scia lanceert de nieuwe 'Scia Steel 2009' release met 3D+

Herk-de-Stad, 11 mei, 2009 - Nemetschek Scia is sinds 1974 dé IT-partner voor de staalbouw.
Vandaag omvat Scia 130 medewerkers en een wereldwijd partnernetwerk.

Scia heeft als missie om haar klanten een duidelijk concurrentieel voordeel te bieden bij het uitvoeren van hun projecten.
Daartoe begeleidt de Scia Steel software de productie op een innovatieve manier met prioriteit voor efficiëntie, stiptheid en kostenreductie.

Met de release 2009 wordt een belangrijke innovatie toegevoegd aan de productievoorbereiding binnen een staalbouwbedrijf: Scia Steel wordt 3D+.

Dit past perfect binnen de ‘BIM’ (Building Information Modelling)-trend en stelt volledige 3D informatie ter beschikking aan de werkvoorbereiding.
Aangevuld met de huidige functionaliteit biedt dit 4D (element- en projectdata) en zelfs 5D informatie (tijd en planning) over het project.

Een greep uit de functionaliteiten:
  • integratie met CAD en CAE (via BIM en de uitwisselingsstandaard IFC)
  • documentmanagement
  • projectmanagement en -logistiek
  • productiemanagement
  • planning (master-schedule en detail-schedule)
  • offertecalculatie
  • project-budget-controle
  • CAM - werkvoorbereiding en integratie met machines
  • MRP - inkoop- en voorraadbeheer
  • integratie met financiële software

De eerste gebruikers zijn al gestart met deze geavanceerde software.

Bij de voorstelling van het actuele en toekomstige productplan van Scia Steel meldde Dhr. Jan Teuwen van Staalbouw Willems nv: ”Wij zijn aangenaam verrast door deze ontwikkelingen en kijken vol ongeduld uit naar het moment waarop we deze software zullen gebruiken, dit biedt heel veel extra mogelijkheden”.

In de loop van 2009 zal Scia op verschillende evenementen deze nieuwe ontwikkelingen voorstellen.
Heel binnenkort – van 11 t/m 15 mei 2009 – is Scia Steel 3D+ te zien op de IPS (International Partners in Steel) -dagen van Kaltenbach in Lörrach (D).

Meer informatie vindt u op www.scia-online.com.

Over Nemetschek Scia

Sinds 1974 is Nemetschek Scia een softwarebedrijf met hoofdkwartier in België, dat softwareproducten voor bouwkundige ontwerpen en berekeningen in de constructiesector ontwikkelt, distribueert en ondersteunt. Scia software wordt vooral ingezet voor het ontwerpen van gebouwen, bruggen en andere complexe bouwkundige structuren.

Scia is lid van de wereldwijd opererende Nemetschek Group. Samen met Scia, Allplan, Graphisoft, Vectorworks, Maxon en diverse andere firma’s zoals Frilo en Glaser, vormt deze organisatie de grootste firma wereldwijd in IT voor de AEC-sector voor wat betreft ontwerp, constructie en beheer van gebouwen en onroerend goed.

Scia is eveneens marktleider in de Benelux en in de Tsjechische en Slowaakse Republieken. Het beschikt over een internationaal netwerk van filialen en distributiepartners in 16 landen. Haar programma’s zijn in 10 verschillende talen vertaald en meer dan 8000 licenties zijn verkocht aan meer dan 5000 klanten over 50 landen.

Voor meer informatie, contacteer

Scia Group nv
T.a.v. Dhr. Francis Vanderbruggen

Industrieweg 1007
3540 Herk-de-Stad (Belgium)

Tel.: (+32) 013 55.17.75
Fax: (+32) 013 55.41.75

Email: f.vanderbruggen@scia-online.com
Websites: www.scia-online.comwww.nemetschek.com

Bezoek ook Scia’s online pers-zone.

Nemetschek Scia Nieuws en Pers.